Kalfsgehaktballen met bloemkool

Kalfsgehaktballen met bloemkool

Door: Martin Ambachtsheer

00:35

€ 2,96 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Zelf gedraaide gehaktballetjes zijn natuurlijk het allerlekkerst! Dat bewijzen deze kalfsgehaktballen wel. Mals en sappig, lekker met een beetje jus. De bloemkool maak je extra smakelijk dankzij de kaassaus. Zo serveer je een heerlijk, ouderwets en toch speciaal bordje aardappels, groente en vlees vanavond.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1600 gram aardappelen
  • 1600 gram bloemkool
  • 800 gram kalfsgehakt
  • 20 gram vleesjus
  • 2 zakjes kaassaus
  • 10 gram vleeskruiden
  • 1 ei
  • 2 gram nootmuskaat

Bereiding

1. Meng de vleeskruiden samen met het ei door het gehakt.

2. Draai 8 ballen van dezelfde grootte.

3. Zet de aardappelen op in koud water en wat zout en kook deze gaar. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

4. Pak een koekenpan en verhit de boter.

5. Zet intussen de bloemkool ook op met wat zout. Deze moet rond de 12 minuten koken.

4. Braad de gehaktballen om en om bruin in de boter en laat ze vervolgens op laag vuur doorgaren. Dit zal rond de 20 minuten duren.

5. Giet de aardappelen af wanneer deze gaar zijn. Schud de aardappelen even op en laat deze droog stomen.

6. Vang wat kookvocht op en roer hier de vleesjus doorheen.

7. Gebruik kookvocht van de bloemkool om de kaassaus mee te maken wanneer de bloemkool ook gaar is.

8. Roer de saus goed door en laat deze zacht doorkoken.

9. Strooi wat nootmuskaat over de bloemkool.

10. Serveer vervolgens de aardappelen, bloemkool en de gehaktballen met wat kaasaus over de bloemkool.

11. Serveer de jus apart.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel