Kalfsrollade met romanesco

Kalfsrollade met romanesco

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 3,55 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Ben je bekend met romanesco? Deze felgroene kool is familie van de bloemkool en broccoli maar nog lang niet zo bekend en geliefd als zijn soortgenoten. Wellicht dat dit te maken heeft met zijn stekelige uiterlijk. Toch is het absoluut de moeite waard om deze ‘torentjesbloemkool’ op het menu te zetten: romanesco is rijk aan antioxidanten, voedingsvezels én vitamine B, C en K!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1600 gram aardappelen
  • 1600 gram romanesco
  • 800 gram kalfsrollade
  • 40 gram vleesjus
  • 40 gram boter
  • 2 gram nootmuskaat

Bereiding

1. Zet de aardappelen op in koud water en wat zout en kook deze gaar. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

2. Zet nog een pan op met water en wat zout voor de romanesco.

3. Snijd 8 gelijke plakken van de kalfsrollade en snijd de romanesco in roosjes.

4. Zet een koekenpan op met boter.

5. Bak de plakken rollade in de bruine boter.

6. Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op.

7. Meng hier de vleesjus doorheen.

8. Giet de romanesco af en laat even droog stomen.

9. Meng wat nootmuskaat, peper en zout door de romanesco.

10. Serveer de gekookte aardappelen met de romanesco, kalfsrollade en vleesjus.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel