Kalfswang met spruitjes

Kalfswang met spruitjes

Door: Martin Ambachtsheer

00:35

€ 4,61 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Kalfswang met aardappelpuree, spruitjes en rode wijnsaus. Is dat geen perfect passende maaltijd om de winter mee af te sluiten? Simpel, elegant en lekker Hollands!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram kalfswang
  • 1600 gram spruitjes
  • 1600 gram aardappelen
  • 100 ml melk
  • 60 gram boter
  • 250 ml rode wijnsaus
  • 2 gram nootmuskaat
  • 10 gram groentebouillon
  • 30 ml olijfolie

Bereiding

1. Zet een pan water op met wat zout en kook hierin de aardappelen.

2. Zet ook de spruitjes op met water en wat groentebouillon. 

3. Zet intussen de rode wijnsaus ook op laag vuur in een steelpannetje.

4. Snijd de kalfswang in plakken.

5. Doe 20 gram boter samen met de olijfolie in een koekenpan.

6. Verhit deze en bak de kalfswangen bruin.

7. Giet de spruitjes af en strooi er wat nootmuskaat over.

8. Giet de aardappelen af en laat ze even droog koken.

9. Stamp de aardappelen fijn en maak met boter en melk een puree.

10. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

11. Schep rode wijnsaus op een bord met hierop de puree, spruitjes en kalfswang.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel