Kalfsworst met gebakken aardappels

Kalfsworst met gebakken aardappels

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 3,01 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Knapperig gebakken aardappels met een flinke lepel mayonaise, wat rauwkost én een sappig kalfssaucijsje. Dat klinkt alsof het weekend nabij is! 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 2000 gram aardappelschijfjes
  • 800 gram kalfsworst
  • 1600 gram rauwkost
  • 60 gram boter
  • 200 ml mayonaise
  • 80 ml dressing
  • 30 ml olijfolie

Bereiding

1. Zet een grote koekenpan op het vuur en verhit 2/3e van de boter. 

2. Zet nog een koekenpan op en doe hier de rest van de boter in.

3. Giet vervolgens ook de olie in de pan met de meeste boter. Hier worden de aardappelschijfjes in gebakken.

4. Bak wanneer de boter bruin begint te worden de aardappelen. Begin hier op tijd mee, dit duurt wel even.

5. Bak ook de kalfsworsten bruin en zet de pan vervolgens op laag vuur.

6. Schud de aardappelen regelmatig om. 

7. Meng de dressing door de salade en portioneer deze in schaaltjes.

8. Serveer uit wanneer de aardappelen krokant en bruin zijn en de kalfsworsten gaar. 

9. Lekker met wat mayonaise!

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel