Door: Martin Ambachtsheer
00:10
€ 1,05 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Vrijdag visdag? Of je op vrijdag tot een feestelijke afsluiter van de week besluit, of juist op een geheel andere dag voor een lekker visje kiest, deze kibbeling is zeker het overwegen waard! In dit recept serveren we de kibbeling als lunch, met verse peterselie, citroen en knolooksaus, maar deze gefrituurde blokjes kabeljauw lenen zich ook uitstekend voor de avondmaaltijd. Lekker met frietjes en salade.
Tip: serveer eens met remouladesaus! De friszure smaak past perfect bij de knapperige, zoute kibbeling.
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gram kibbeling van kabeljauw
- 1 bosje verse peterselie
- 1 citroen
- Knoflook- of remouladesaus
Bereiding
- Zet de frituurpan aan en verwarm tot 175 graden.
- Hak intussen de peterselie fijn.
- Was en snijd de citroen in partjes.
- Frituur de kibbeling een minuut of 7 in de frituurpan.
- Serveer met knoflook- of remouladesaus.
- Eet smakelijk!