Door: Kenny van Dijk
00:20
€ 2,05 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Geef je bewoners, patiënten en cliënten een extra 'kik' met deze plantaardige variant van het welbekende gerecht kip kerrie. Boordevol groenten en geschikt voor het bereiden voor grote groepen.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1200 gr kikkererwten
- 750 ml kokosnootmelk
- 1000 gr boerensoepgroenten
- 40 gr kerriepuree
- 20 gr groentebouillon
- 600 gr basmati volkoren
- 3 gr komijnzaad djinten gemalen
- 0,25 st krulpeterselie
- 20 gr koriander
- 20 gr gember wok
- 10 gr blanke maizena
- gehakte knoflook
Bereiding
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Fruit de knoflook en gember wok aan.
- Voeg de kerriepuree, komijn en boerensoepgroenten toe en bak even mee.
- Blus af met de kokosnootmelk en voeg de bouillonpoeder en kikkererwten toe.
- Kook de saus in en bind eventueel af met wat maizena voor een stevige saus.
- Hak de peterselie en koriander. Bewaar een paar blaadjes voor de garnering. Meng de kruiden door de rijst wanneer deze staat uit te dampen.
- Serveer het kik kerrie met rijst en garneer het gerecht met de peterselie en koriander.