Kikkererwtensoep

Kikkererwtensoep

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 0,83 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Kikkererwtensoep. Vast niet de eerste optie waar je aan denkt als je een stomende pan vol verwarmende soep inbeeld. Toch is deze soepvariant een flexibele alleskunner die voorkomt in de Turkse, Marokkaanse, Indiase en zelfs Thaise keuken! Het geheim zijn de kruiden, die zorgen voor de specifieke smaak uit het desbetreffende land of gebied. Deze keer gaan we voor Ras el Hanout: een kruidenmengel uit Marokko dat met één theelepel al voor een explosie aan smaak kan zorgen. 


Ingrediënten voor 8 personen

- 500 gram waspeen
- 400 gram kikkererwten
- 15 ml limoen
- 100 gram uien
- 15 gram knoflook
- 1 liter groentebouillon
- 1 gram cayenepeper
- 160 gram crème fraiche
- 8 gram cress
- olijfolie
- nootmuskaat
- Ras el hanout


Bereiding

1. Snipper de uien en knoflook.

2. Snijd de waspeen in plakjes.

3. Zet een grote pan op het vuur en giet hier de helft van de olijfolie in.

4. Fruit de uien, knoflook en wortel gedurende 3-4 minuten.

5. Voeg hier de ras el hanout, nootmuskaat en de cayenenpeper bij.

6. Roer dit goed door en doe de kikkerewten erbij.

7. Voeg nu ook de groentebouillon toe.

8. Laat dit een minuut of 40 langzaam garen.

9. Pureer vervolgens de soep glad.

10. Breng de soep op smaak met wat limoen, peper en zout.

11. Schep de soep in een kom of bord.

12. Schep hier vervolgens wat crème fraiche in en druppel er wat olijfolie overheen.

13. Garneer de soep af met wat cress.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel