Door: Kenny van Dijk
00:30
€ 2,81 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Vier het kersverse lenteseizoen met deze frisse kimchi spring rolls! Dankzij de vulling van rode kool, wortel, komkommer, gerookte tofu en kimchi van Basic Theory serveer je een regenboog aan kleuren. Maak het af met een dipsaus van pindakaas, crispy chili olie en sojasaus.
Ingrediënten voor 8 personen
- 10 gr rijstpapier
- 200 gr kimchi
- 225 gr gerookte tofu
- 80 gr pindakaas
- 20 ml sojasaus ponzu citrus
- 10 gr chilli in olie
- 0,50 st rode kool
- 1 bosje bosuitjes
- 2 st komkommer
- 20 gr pure zwarte sesamzaad
- 250 gr winterpeen (jullienne)
Bereiding
- Knijp de kimchi goed uit.
- Snijd de tofu, rode kool en komkommer in smalle reepjes.
- Snijd de bosui in dunne ringen.
- Meng de pindakaas en de helft van de chili olie met de ponzu. Voeg water toe tot gewenste dikte.
- Leg het rijstpapier in het water om zacht te laten worden.
- Leg de groente, tofu en kimchi op 4 cm van de onderkant af en rol het papier over de groente heen.
- Vouw de zijkanten naar binnen als een envelop en strooi wat sesamzaad over het laatste gedeelte.
- Rol de "loempia" op en herhaal tot alle vellen en groenten op zijn.
- Snijd de rol in stukjes door te hakken in plaats van te snijden.
- Serveer met de pindadressing, gesneden lente-uitjes en de rest van de chili olie als garnituur.