Door: Kenny van Dijk
00:30
00:45
€ 3,65 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Denk je bij ‘rendang’ normaal gesproken aan rundvlees, in dit geval gebruik je de King Oyster paddenstoel. Deze licht-pittige smaakmaker zit vol vitamines, vezels en eiwitten! Tel daar zijn vlezige structuur bij op en je begrijpt waarom de Koningsoesterzwam een populair alternatief is voor vis en vlees. Voor deze Indonesische ‘rendang’ bak je de King Oyster in reepjes samen met de gesneden spitskool. Stoof de groenten in water, kokos en ketjap en serveer ze met basmatirijst en gekookte/gestoofde sperzieboontjes in tomatenpuree, sambal en kokosmelk. Garneer het gerecht af met gebakken uitjes.
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gr king oyster eryngii
- 350 gr boemboe rendang
- 300 ml kokosmelk
- 800 gr gebroken sperziebonen
- 15 gr sambal oelek
- 100 gr witte uien snippers 10 mm
- 30 gr woklook
- 600 gr basmati volkoren bio
- 1 st spitskool (ca. 1 kg)
- 50 ml ketjap manis
- 20 gr gebakken uien
- tomatenpuree
- zonnebloemolie
Bereiding
- Snijd de spitskool en king oyster in fijne reepjes.
- Fruit de boemboe rendang aan met een scheut olijfolie, voeg de king oyster en spitskool toe en bak even mee.
- Blus af met 100 ml kokosmelk, 300 ml water en 50 ml ketjap. Laat dit stoven voor ongeveer een uur met de deksel op de pan.
- Kook de basmatirijst volgens de bereiding op de verpakking.
- Fruit woklook en tomatenpuree, voeg de sambal, 200 kokosmelk en de sperziebonen toe en stoof het bijna droog (voeg eventueel een scheutje water toe als de al het vocht bijna weg is maar de bonen nog niet gaar zijn).
- De rendang is klaar wanneer de spitkool zacht is en het vocht bijna is verdampt. Breng het gerecht op smaak met witte peper en zout.
- Serveer het gerecht met de gebakken uitjes.