King oyster shawarma

King oyster shawarma

Door: Kenny van Dijk

00:20

€ 3,76 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

De King Oyster is één van de meest veelzijdige vleesvervangers. Met dank aan zijn stevige stengel, die je op diverse manieren kunt kruiden én serveren. Ook op de Midden-Oosterse manier, zoals deze shawarama (of: shoarma) laat zien. Snijd de King Oyster in reepjes, bak ze lichtbruin in olie en voeg dan de shawarama kruiden toe. Het gekruide ‘vlees’ is niet de enige oosterse smaakmaker in dit plantaardige gerecht. Ook de couscous salade met harissa, sumak-uien en kikkererwten dragen bij aan de beleving van een Marokkaanse souq: een bonte mix van smaak, kleur en geur. En nog gezond ook!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gr king oyster
  • 40 gr shawarma spice blend
  • 2 st komkommer 40
  • 500 gr tomaten cocktail roo
  • 200 gr uien rood middel
  • 20 gr koriander
  • 20 gr gemalen sumac
  • 800 gr tomaten couscous
  • 400 gr kikkererwten
  • 50 gr harissa
  • olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de king oyster in reepjes.
  2. Bak de reepjes in een beetje vetstof totdat ze licht bruin kleuren.
  3. Voeg de shawarma kruiden toe aan de king oyster en bak de reepjes nog een keer.
  4. Snijd de komkommer in brunoise (blokjes) zonder de zaadlijst, halveer de tomaten, pluk de koriander en doe dit erbij en meng alles met de harissa.
  5. Snijd de uien in halve ringen en masseer de sumac door de uien heen met een snufje zout.
  6. Meng de kikkererwten door de couscous salade met de komkommer mix. 
  7. Serveer de couscous met de paddestoelen shawarma. Leg de uien er boven op. Maak het af met een kleine beetje knoflooksaus. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel