Kip, 'patat' en appelmoes

Kip, 'patat' en appelmoes

Door: Kenny van Dijk

00:15

00:30

€ 4,09 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Weinig gerechten zijn zó klassiek als kip met patat en appelmoes; een favoriet voor jong en oud. Serveer ‘patat’ van oven-gebakken knolselderij met kerrie, bij gekruide kipfilets en een frisse groentesalade. En de appelmoes? Die wordt in combinatie met de verwarmde wortelpuree nóg lekkerder!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1200 gr kipfilet 
  • 1200 gr knolselderij (julienne)
  • 10 gr cajunkruiden
  • 160 gr appelmoes 
  • 400 gr tomaten
  • 80 gr rode uien 
  • 2 st komkommer 
  • 8 st eieren
  • 2 st sla 
  • 80 ml yoghurtdressing
  • 600 gr wortel puree
  • 50 ml vloeibare bakboter
  • 8 gr oregano

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Kook de eieren hard.
  3. Meng bakboter met de knolselderij en kerrie. Leg op een bakplaat en bak voor 20 minuten in de oven.
  4. Snijd de kipfilet in en vouw open als een vlinder. Kruid de kip met kerrie, paprika en witte peper.
  5. Bak de gekruide kipfilets op hoog vuur mooi bruin en draai het vuur laag om zachtjes door te laten garen.
  6. Meng de helft van de appelmoes door de wortel puree en verwarm.
  7. Snijd de tomaten, rode uien, komkommer en eieren. Scheur de sla in stukken.
  8. Leg de sla in een grote saladeschaal en verdeel hierover de groenten.
  9. Meng de yoghurtdressing door de salade of serveer apart.
  10. Eetsmakelijk!

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel