Door: Kenny van Dijk
00:15
00:30
€ 4,09 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Weinig gerechten zijn zó klassiek als kip met patat en appelmoes; een favoriet voor jong en oud. Serveer ‘patat’ van oven-gebakken knolselderij met kerrie, bij gekruide kipfilets en een frisse groentesalade. En de appelmoes? Die wordt in combinatie met de verwarmde wortelpuree nóg lekkerder!
Ingrediënten voor 8 personen
- 1200 gr kipfilet
- 1200 gr knolselderij (julienne)
- 10 gr cajunkruiden
- 160 gr appelmoes
- 400 gr tomaten
- 80 gr rode uien
- 2 st komkommer
- 8 st eieren
- 2 st sla
- 80 ml yoghurtdressing
- 600 gr wortel puree
- 50 ml vloeibare bakboter
- 8 gr oregano
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Kook de eieren hard.
- Meng bakboter met de knolselderij en kerrie. Leg op een bakplaat en bak voor 20 minuten in de oven.
- Snijd de kipfilet in en vouw open als een vlinder. Kruid de kip met kerrie, paprika en witte peper.
- Bak de gekruide kipfilets op hoog vuur mooi bruin en draai het vuur laag om zachtjes door te laten garen.
- Meng de helft van de appelmoes door de wortel puree en verwarm.
- Snijd de tomaten, rode uien, komkommer en eieren. Scheur de sla in stukken.
- Leg de sla in een grote saladeschaal en verdeel hierover de groenten.
- Meng de yoghurtdressing door de salade of serveer apart.
- Eetsmakelijk!