Door: Kenny van Dijk
00:45
€ 2,94 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
De vertrouwde smaak van kipkarbonade in een Arabisch tintje. De kip wordt eerst gekruid in ras el hanout kruiden en vervolgens gegaard in de oven. De auberginestoof breng je op smaak met baharat kruiden. Samen met rösti en boerenkool is dit winterrecept compleet.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1200 gr kuiken karbonade
- 24 gr ras el hanout
- 800 gr potato pops
- 5 st aubergine 300-400 gr
- 1000 ml tomaten gepeld
- 200 gr uien middel
- 30 gr knoflook grof gehakt
- 15 gr baharat spice blend
- 500 gr boerenkool porties
Bereiding
- Kruid de karbonade met de ras el hanout en gaar 45 minuten in de oven op 180 graden.
- Snijd de aubergine in grove blokken en snijd de ui.
- Fruit de ui en knoflook. Voeg de aubergine toe en bak even mee.
- Voeg de baharat en de tomaten toe en laat zachtjes gaar stoven.
- Leg de rosti op een bakplaat en bak 15 minuten in de oven mee.
- Roer de boerenkool door de auberginestoof en serveer direct.