Door: Kenny van Dijk
00:20
01:00
€ 4,37 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Kip is altijd een goede keuze, ook als hoofdgerecht tijdens een kerstdiner. Dat geldt in het bijzonder voor deze malse kiprollade uit de oven. Erg lekker met een saus van groentefond en cassis-aardappels! Vergezel de kip met een kleurrijke wintersalade van zoete aardappel, cantharellen, gele bietjes en cavalo nero. Knapperige rösti bites en geblancheerde haricots verts maken dit gerecht compleet.
Ingrediënten voor 8 personen
640 gr gegaarde kiprollade
200 gr cavolo nero
200 gr cantharellen
200 gr gele biet (sous-vide)
200 gr zoete aardapp. gekr.
800 gr rösti bites
800 gr haricots verts
400 gr cassis appeltjes
400 gr groentefond vol5
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verwarm de kip rollade au bain marie gedurende 45 minuten.
- Rooster de zoete aardappel 15 minuten in de oven en laat afkoelen.
- Stoof de cantharellen met 100 gr groentefond vol5 en laat afkoelen.
- Zet de oven op 180 graden en bak de rösti bites gedurende 20 minuten.
- Leg de rollade voor 15 minuten in de oven om bruin te kleuren.
- Meng de afgekoelde zoete aardappel, cantharellen, gele biet en grof gesneden cavolo nero.
- Blancheer de boontje en verwarm de groentefond vol5 met gehalveerde cassis aardappels.
- Maak het bord op zoals op de foto en serveren maar!