Kiprolletje met hartige pannenkoekjes

Kiprolletje met hartige pannenkoekjes

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 3,8 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Wie houdt er niet pannenkoeken? Lekker met fruit voor het ontbijt of als dessert met een bolletje ijs. In dit recept geen zoetige variant, maar een verrassende, hartige versie gemaakt van aardappelen en doperwten! Dit spannende gerecht wordt afgemaakt met een kiprolletje en chips. Kortom: een origineel gerecht bomvol verschillende smaken, structuren en kleuren.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1400 gram puree
  • 200 gram bloem
  • 80 gram boter
  • 2 eieren
  • 1100 gram doperwten
  • 8 gram munt
  • 800 gram kip boomstammetje
  • 80 gram chips
  • 160 ml saus
  • 10 gram bouillon

    Bereiding

    1. Draai de blikken doperwten open en laat deze uitlekken.

    2. Schep de aardappelpuree ondertussen in een kom.

    3. Mix de doperwten en munt samen met wat bouillonpoeder glad.

    4. Voeg vervolgens 100 gram bloem, 1 ei, peper en wat zout toe aan de aardappelpuree. Doe hetzelfde bij de doperwtenpuree. 

    5. Roer de aardappel- én doperwtenpuree glad tot een dik beslag/deeg.

    6. Zet de oven aan op 140 graden.

    7. Pak 2 grote koekenpannen en verdeel de boter.

    8. Verwarm ondertussen de saus op in een steelpannetje. 

    9. Bak vervolgens kleine pannenkoekjes van de aardappelpuree en de doperwtenpuree in de boter. Tip: een ijsknijper is handig om kleine porties te maken van het beslag!

    10. Verwarm de kipboomstammetjes in de oven.

    11. Verdeel de pannenkoekjes (zodra ze allemaal gebakken zijn) op het bord en leg het kip boomstammetje erbij.

    12. Maak het gerecht af met saus en chips en eventueel wat fijngehakte munt.

    Toevoegen aan weekmenu

    Weekmenu samenstellen

    Beoordeel dit artikel

    Deel dit artikel