Door: Kenny van Dijk
00:30
12:00
€ 1,05 p.p.
Kokos en spinazie is een match made in heaven. Beide ingrediënten zitten vol antioxidanten en vullen elkaar oók wat smaak betreft, goed aan. In deze taartjes gaat de kokos zowel in de bodem van kruimeldeeg (met amandel, rozijn en limoen), als in de groene toplaag van spinazie, cashewnoot en agave.
Tip: garneer de taartjes af met kokos flakes en pistache voor nog meer smaak, kleur en structuur.
Ingrediënten voor 8 personen
- 90 gr amandelen wit rauw
- 100 gr blanke rozijnen
- 90 ml kokosolie
- 20 gr kokos gemalen
- 4 st limoen
- 200 gr cashewnoten raw bio
- 125 ml kokosnootroom 24%
- 90 gr babyspinazie
- 40 gr agavesiroop bio
- 10 gr kokos raw(flakes)bio
- 10 gr pistachenoten rauw
Bereiding
1. Wel de cashewnoten 12 uur in water.
2. Mix voor de bodem van de taartjes de amandelen, rozijnen, rasp van 1 limoen, kokosrasp en 30ml kokosolie in de keukenmachine tot een fijn kruimeldeeg.
3. Knip een bakpapier op maat en plaats in een springvorm.
4. Druk het deeg uit op het bakpapier en zet koud.
5. Laat de cashewnoten goed uitlekken.
6. Rasp 1 limoen en pers de andere uit tot 100 ml sap.
7. Mix de cashew, kokosolie (op kamertemperatuur), room, spinazie, agave, limoensap en -rasp tot een gladde massa en schenk op de bodem.
8. Zet dit voor minimaal 9 uur in de koelkast.
9. Garneer met de kokosflakes en gehakte pistache.