Komkommer avocado

Komkommer avocado

Door: Frank Broenink

00:40

00:10

€ 1,1 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Heb je tijdens de komkommertijd meer ruimte in de keuken voor een creatief voorgerecht? Ga dan aan de slag met dit chique voorgerecht met komkommer en avocado! Het frisse van de komkommer is een heerlijke tegenhanger van het vettige van de avocado. De scherpe smaak van de radijsjes maken het gerecht helemaal af.  


Ingrediënten voor 8 personen

  • 2 st komkommer
  • 100 ml sushi azijn
  • 20 ml dashi iri ponzu yuzu
  • 150 gr avocadopulp
  • 430 plantaardige kookroom
  • 400 ml witte kookwijn
  • 40 gr radijs
  • 20 gr radijs trio: combo van scheuten 

Bereiding

  1. Schil de komkommers. Snijd de komkommers eerst door de helft; snijd daarna beiden helften in parten. Snijd bij zodat je zaadlijsten (de 'harten) apart houdt. Nu heb je elke komkommer verdeeld in drie onderdelen: schillen, 8 parten en de zaadlijsten
  2. Marineer de parten komkommer in een bak met de sushi azijn en dashi iri ponzu yuzu. Vacumeer dit zonder zak twee keer in de vacumeermachine.
  3. Zet de schillen en de zaadlijsten samen met de wijn op het vuur en kook in tot de wijn voor 50% is verdampt. Voeg 400 ml kookroom toe en laat het geheel weer indampen tot 50%. Pureer tot een gladde saus.
  4. Leg 2 gemarineerde parten per bord (snijd eventueel in kleinere stukjes). 
  5. Draai een crème van de avocado met 30 ml kookroom en vul een spuitzak. Spuit dopjes crème op de gemarineerde komkommer partjes.  
  6. Snijd met een mandoline of met de hand hele dunne halve maantjes van de radijsjes.  
  7. Garneer het gerecht met de radijs en radijs scheuten.
  8. Schuim de gladde saus (van stap 3) op en schep de schuim met een lepel op het bord.   

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel