Door: Kenny van Dijk
00:05
€ 0,53 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Op oudjaarsavond en nieuwjaarsdag is er alle tijd voor een hapje en een drankje. Deze komkommer-rolletjes zien eruit als vuurwerk en veroorzaken niet minder dan een kleine ‘smaakexplosie’. Hoe kan het ook anders, met een vulling én garnering van roomkaas, wortel, aspergescheuten, rode bietencress en granaatappel. De finishing touch komt van de dukkah kruidenmelange, een krokante mix van kruiden, noten en zaden uit het Midden-Oosten. Binnen no-time zet je iets bijzonders op tafel!
Ingrediënten voor 20 personen
- 2 st komkommer
- 200 gr green garden vegan
- 50 gr erwten- en aspergescheuten
- 40 gr dukkah spice blend
- 40 gr granaatappelpitten
- 10 gr rode bietscheuten
- 100 gr winterpeen julienne
Bereiding
- Schil met een dunschiller, snijmachine of mandoline nette slierten van de komkommer. Zorg dat ze dik genoeg zijn om ze met vulling op te rollen.
- Besmeer de komkommer slierten met de roomkaas.
- Beleg de komkommer met de wortel en de erwten- en aspergescheuten.
- Rol de komkommer op en garneer met granaatappel, dukkah spice blend en de bietenscheuten.