Komkommer stir fry met zwarte knoflook balletjes

Komkommer stir fry met zwarte knoflook balletjes

Door: Kenny van Dijk

00:20

€ 3,05 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Op warme dagen staan we het liefst niet te lang in de keuken. Met dit recept combineer je in 20 minuten plantaardige balletjes met zwarte knoflook en gember, gekookte soba noedels en gewokte komkommer en paksoi met rode peper, sesamolie en sesamzaadjes. Met wat limoensap blus je dit gekruide recept fris af!  


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gr gehaktballetjes vegan
  • 15 gr zwarte knoflook
  • 200 gr groentefond vol5
  • 10 ml gembersiroop
  • 2 st komkommer
  • 1 st pepers rood
  • 20 ml sesamolie
  • 5 gr pure sesamzaad zwart
  • 600 gr soba noedels
  • 10 gr knoflook (grof gehakt)
  • 250 gr paksoi shanghai
  • 8 ml limoensap

Bereiding

  1. Bak de balletjes in vetstof bruin.
  2. Pureer de zwarte knoflook, gember en jus. Blus hiermee de balletjes af.
  3. Laat de balletjes rustig pruttelen tot de saus indikt.
  4. Snijd de komkommer in vieren over de lengte en snijd schuine repen zonder zaadlijsten.
  5. Kook de noedels 6 minuten en spoel ze af met koud water (dan plakken ze minder).
  6. Snijd de paksoi in kwarten.
  7. Bak de komkommer en knoflook 2 minuten op hoog vuur en voeg de paksoi toe. Voeg na een minuut de rode peper, sesamolie en sesamzaadjes toe.
  8. Blus af met de limoensap.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel