Door: Kenny van Dijk
00:45
00:20
€ 3,35 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Deze van origine Duitse lekkernij is niet meer weg te denken uit de Europese keuken. In deze plantaardige versie gebruiken we de veelzijdige koningszwam als basis. Lekker met krieltjes, cocktailtomaatjes en romige champignonsaus.
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gr king oyster
- 200 gr tempurameel batterm.
- 100 gr paneer, panko japans
- 1200 gr krielaardappelen
- 400 gr tomaten cocktail roo
- 1000 gr champignons middel
- 400 ml soya culinary
- 40 gr paddestoelen mix
- 10 gr gerookt paprika pdr
- 20 gr groentebouillon n.a.
- 1 st citroenen
Bereiding
- Kook 1.5 liter water met de groentebouillon en gerookte paprikapoeder.
- Snijd van de king oyster de kappen af en leg opzij.
- Kook de king oyster in de bouillon gaar (8 min).
- Giet de bouillon af en laat de king oyster afkoelen.
- Meng het tempurameel met ijskoud water tot een dikte van beslag.
- Kook de krieltjes half gaar en bak verder in een pan.
- Snijd de king oyster in alsof je hem schilt tot de kern, zonder hem te scheuren. Je houdt een ongepaneerde schnitzel over.
- Dep de paddestoelenschnitzel droog. Haal door het tempurabeslag en daarna door de panko.
- Snijd de paddestoelen en bak samen met de kapjes king oyster in een pan en voeg op het laatste moment de tomaatjes toe.
- Meng de krieltje met de paddestoelen en de tomaat.
- Kook in een steelpan de room met de paddestoelenmix in tot een saus.
- Frituur de schnitzels goud bruin.
- Serveer met een schijfje citroen.