Door: Frank Broenink
01:00
00:10
€ 0,84 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Twentse kozak is een (met jam) gevulde ronde koek van marsepein en chocolade. Het cakeje verscheen rond 1950 ten tonele en hoort inmiddels bij het culinaire erfgoed. Déze kozak is gemaakt van biscuitplakken met aardbeienjam, dunne marsepeinplakken en gesmolten pure chocolade (zie Served.nl voor het recept). Erg lekker met appelblokjes, met de smaak van peperkoek, en een Chocolate Chip Dough Chi.
Ingrediënten voor 12 personen
- 1 st biscuitplak
- 200 gr marsepein
- 100 gr aardbeienjam
- 100 gr melkchocolade callets
- 50 gr appelblokjes met smaak van peperkoek
- 1 st dough chi vegan chocolate chip
Bereiding
- Laat een plak biscuit ontdooien met een doek er op. Hij mag niet droog worden.
- Smeer de plak biscuit dun in met een laag aardbeienjam.
- Rol de marsepein tot een dunnen plak die net zo breed is als de blak biscuit.
- Rol de biscuit plak strak op. Rol door totdat je een rol hebt van ongeveer 6 cm dik. Snijd de rol af en maak een tweede rol.
- Rol de rollen in met marsepein en zet even weg zodat de rollen kunnen koelen.
- Smelt de chocolade en doop de buiten kanten van de rollen in de chocolade.
- Leg een rol op een bord, samen met de appelblokjes en het bolletje ijs in koekjesdeeg.