Door: Martin Ambachtsheer
00:10
€ 2,46 p.p.
Met deze kreeftenbisque krijgt elke maaltijd een bijzonder randje. Bisque staat voor exclusiviteit en genieten. Deze gebonden schaaldierensoep zou dan ook niet misstaan op een feestelijk menu, als voorgerecht met goudbruingebakken stokbrood. Deze kant-en-klare kreeftenbisque bestaat uit kookroom, roux, ui, tomatenpuree en kruiden. Voor nóg meer smaak, bite en beleving voeg je extra garnalen toe. Garneer de bisque af met een toefje room, zoals het ‘heurt’. Veel deftiger en smaakvoller dan dit, wordt het niet. En dat voor nog geen 2,50 per persoon.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1000 ml kreeftenbisque
- 200 ml room
- 300 gr garnalen
- 200 gr stokbrood
- 160 ml saffraan rouille
- 8 stuks salad pea
- 40 ml olijfolie
Bereiding
1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Snijd schuine sneetjes stokbrood en giet hier olijfolie overheen.
3. Verwarm de kreeftenbisque langzaam tot aan het kookpunt.
4. Bak het stokbrood goudbruin.
5. Sla de room lobbig.
6. Schep de garnalen in een kom.
7. Giet hier de bisque op en doe hier een schep room op.
8. Spuit dopjes saffraan rouille op de broodjes en sprenkel hier nog wat garnalen overheen.
9. Leg het broodje op de kom en garneer af met de salad pea.