Krentenbrood krokant met Faux Grass

Krentenbrood krokant met Faux Grass

Door: Kenny van Dijk

00:15

€ 2,99 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

De krentenwegge is een bekend feestbrood uit Overijssel. Dit luxe krentenbrood zit vol krenten en wordt soms belegd met kaas of zoetwaren. Kies tijdens de feestdagen voor een extra luxe variant en rooster dikke plakken krentenmik in de oven. Serveer ze hierna met plantaardige ganzenlever, sla, landcress, vijg en sinaasappel. Serveer met dopjes portstroop op het bord, voor nog meer smaak en beleving.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 225 gr desem krentemik
  • 240 gr plantaardige ganzenlever
  • 80 gr paarse vijgen 
  • 0,25 st rode sla 
  • 15 ml portstroop
  • 40 gr landcress
  • 5 ml bakboter bakken & braden
  • 8 gr sinaasappelschijfjes

Bereiding

  1. Snijd plakken van de krentemik en snijd doormidden tot je dikke repen hebt.
  2. Smeer de plakken in met een beetje bakboter en rooster de plakken in de oven tot het lekker krokant is.
  3. Snijd de vijgen in partjes, snijd de rode sla in brede repen en snijd de sinaasappelschijfjes in partjes.
  4. Snijd de plantaardige ganzenlever in plakken. 
  5. Leg de krokante krentemik en de ganzenlever op een bord.
  6. Garneer met sla, landcress, vijg en sinaasappel. 
  7. Maak het helemaal af met wat dopjes stroop tussen alles door en op het bord.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel