Door: Kenny van Dijk
00:15
€ 2,34 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Trakteer je gasten op een van de bekendste gerechten uit de Israëlische keuken. De laffa – in Israël ook wel ‘Iraakse pita’ genoemd – is een flatbread of ‘pizza’ vol geurige smaakmakers. Een heerlijk platbrood als lunchgerecht, voorgerecht of tussendoortje!
Tip: garneer de laffa voor het serveren met rucola, aleppo peper en rode uienpickles.
Ingrediënten voor 10 personen
- 950 gr laffa medium
- 300 gr puree pompoen
- 300 gr gegrilde courgettes
- 10 gr aleppo peper
- 100 gr rode uien pickels
- 50 gr knoflook grof gehakt
- 200 gr veg.kaas greek white
- 100 gr olijven zwart nat.
- 500 ml tomaten gepeld
- 100 gr rucola fijn gewassen
Bereiding
- Fruit de knoflook en 5 gram aleppo peper in zonnebloemolie.
- Voeg de pompoenpuree en gepelde tomaten toe en breng zachtjes aan de kook.
- Smeer de laffa in met het tomatenmengsel als een pizza.
- Beleg de laffa pizza met de vegan feta, de olijven (in ringen gesneden) en de courgette.
- Bak de laffa pizza 5 minuten op 180 graden hete lucht.
- Garneer met de rucola, aleppo peper en de pickled rode ui.