Door: Martin Ambachtsheer
00:25
€ 2,11 p.p.
Deze Singaporese curry soep is een samensmelting van Indische, Chinese en Maleisische smaken. Gebruik als basis kokosmelk en voeg hier gele currypasta aan toe, die bestaat uit onder andere chilipeper, knoflook, citroengras, limoenblad en kurkuma. Alles bij dit gerecht draait om een uitgebalanceerde smaaksamenstelling. Voeg daarom koriander toe naar eigen smaak. Bak voor extra eiwitten wat tofu of garnalen en plaats deze samen met een handje pinda’s bovenop de soep.
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gram peultjes
- 800 gram tofu
- 500 ml kokosmelk
- 12 gram groentebouillon
- 35 ml ketjap
- 320 gram taugé
- 16 gram gele curry pasta
- 80 gram bosui
- 2 gram rode peper
- 160 gram pinda's
- 8 gram koriander
- olijfolie
Bereiding
1. Snijd de tofu in blokjes en marineer deze in de ketjap.
2. Snijd de bosui in ringen en was deze.
3. Hak de koriander en de rode peper.
4. Verhit de bouillon en kook hier de peultjes kort in tot deze beetgaar zijn.
5. Roer de curry pasta erbij en laat even doorkoken. Voeg dan de kokosmelk toe.
6. Breng de soep op smaak met zout en peper.
7. Verhit de olie en bak de tofu goudbruin.
8. Voeg de tofu toe aan de soep wanneer deze goudbruin is. Verdeel de rest van de garnituren over de aantal porties.
9. Maak de soep af met de bosui, rode peper, koriander en pinda's.