Lasagne

Lasagne

Door: Martin Ambachtsheer

00:25

00:50

€ 1,9 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze goedgevulde lasagne met Italiaanse kruiden en romige bechamelsaus heeft slechts 25 minuten aan voorbereiding nodig. Vervolgens doet de oven de rest. Top deze simpele ovenschotel af met geraspte kaas en serveer. Succes gegarandeerd!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram rundergehakt
  • 1000 gram macaronigroenten 
  • 600 gram tomatensaus
  • 10 gram Italiaanse kruiden
  • 250 gram geraspte kaas
  • 300 ml bechamelsaus
  • 600 gram lasagne bladen
  • olijfolie


Bereiding

1. Zet de oven aan op 200 graden.

2. Verhit olijfolie in een koekenpan.

3. Voeg het gehakt toe, bak het bruin en roer het los

4. Voeg de macaronigroenten en de Italiaanse kruiden toe als het gehakt helemaal los is gebakken.

5. Bak de groenten 2-3 minuten mee. Voeg dan de tomatensaus toe en breng deze weer aan de kook. 

6. Verwarm de bechamelsaus in een steelpannetje.

7. Pak een ovenschaal en schep hier wat van de tomatensaus met groenten en gehakt in. 

8. Bedek het laagje tomatensaus met lasagnebladen. Schep daar weer wat tomatensaus op.

9. Herhaal dit tot het op is en eindig  met de lasagne bladen.

10. Schep als laatste de bechamelsaus op en verdeel strooiend de geraspte kaas over de saus.

11. Bak de lasagne af op 185 graden voor ongeveer 35 minuten. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel