Linzen curry

Linzen curry

Door: Kenny van Dijk

00:05

00:20

€ 4,71 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Voor deze curry variant krijgen linzen de hoofdrol. Linzen zijn zaden van een linzenplant en komen van oorsprong uit Zuid-Europa en Azië. Ze worden dan ook voornamelijk gebruikt in de Indiase, Marokkaanse en Turkse keuken. Je kunt linzen op diverse manieren gebruiken en ze zijn ontzettend voedzaam. De peulvrucht wordt dan ook vaak ingezet als vleesvervanger. Voor dit recept ga je aan de slag met zoete aardappel, bloemkool en grof gesneden smaakmakers. Serveer met afgebakken naanbrood en smullen maar!  


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1000 gr gegaarde linzenmix
  • 1000 gr zoete aardappel blokjes
  • 1000 gr bloemkool roosjes
  • 80 gr madras
  • 680 gr naan plat bread 
  • 800 ml kokosnootmelk 
  • 200 gr rode uienringen 
  • 100 gr gesneden bosui 
  • grof gehakte knoflook 
  • groentebouillon

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Fruit de grofgehakte knoflook en rode uienringen aan.
  3. Voeg de madras, bloemkool roosjes en zoete aardappel hier aan toe.
  4. Blus af met 400 ml water en de kokosnootmelk. Laat het geheel inkoken voor 15 tot 20 minuten.
  5. Voeg de linzenmix toe en breng de curry op smaak met groente bouillon.
  6. Bak ondertussen het naanbrood voor 8 minuten in de oven. 
  7. Serveer de curry met het naanbrood en strooi de bosuitjes er overheen.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel