Door: Martin Ambachtsheer
00:30
€ 2,14 p.p.
Peulvruchten zoals linzen lenen zich uitstekend voor comfort gerechten zoals stoofpotjes en schotels. Met een rijke hoeveelheid ijzer, eiwit en B-vitamines zorgen ze voor een gezonde, voedzame maaltijd. In dit gerecht worden ze gecombineerd met alleskunner pompoen, bleekselderij, wortel, tomaten én braadworst.
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gram linzen
- 300 gram bleekselderij
- 100 gram uien
- 500 gram wortel
- 500 gram tomaten gepeld
- 10 gram knoflook
- 1 gram laurier
- 1 gram rozemarijn
- 800 gram braadworst
- 8 gram peterselie
- 20 gram groentebouillon
- 80 ml olijfolie
Bereiding
1. Hak de knoflook fijn en snipper de ui.
2. Schil de wortel en snijd deze dsamen met de bleekselderij in halve maantjes.
3. Snijd de tomaat in partjes.
4. Zet een pan op het vuur met de helft van de olie en fruit de ui en knoflook.
5. Voeg de wortel toe en fruit deze mee.
6. Voeg de bleekselderij en de tomaten toe en bak even mee.
7. Zet intussen een koekenpan op het vuur met de rest van de olie en bak hier rustig de braadworst in.
8. Meng de linzen intussen door de groenten samen met de laurier en rozemarijn en zet een deksel op de pan.
9. Laat alles zacht gaar worden.
10. Hak intussen de peterselie.
11. Is de schotel gaar? Breng hem dan op smaak met wat groentebouillon, peper en zout.
12. Snijd de braadworst in plakjes en serveer bovenop de schotel met wat peterselie.