Door: Kenny van Dijk
00:25
€ 2,61 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Van snij- en sperziebonen tot edamame en kousenband; deze salade is rijk aan bonen en peulvruchten. Die zijn niet alleen voedzaam, kleurrijk en lekker, ze zitten ook vol eiwitten, ijzer en vitaminen én verlagen ons cholesterolgehalte. Veel gezonder kan een maaltijdsalade niet worden!
Ingrediënten voor 8 personen
- 900 gr sperziebonen gebroken
- 400 gr snijbonen
- 400 gr kouseband
- 200 gr edamame bonen (ongepeld)
- 400 gr zoete paarse aardappels
- 0,01 0 bonenkruid (pot)
- 10 gr erwten- en aspergescheuten
- 5 gr salad pea
- 40 gr pijnboompitten
- 5 gr aleppo peper
- 20 gr knoflook grof gehakt
- 50 ml olijfolie (extra vierge)
- 5 gr citroenpasta
Bereiding
- Schil de zoete aardappel en snijd hem in halve maantjes.
- Besprenkel de zoete aardappel met een scheutje olie en bak gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.
- Snijd de uiteinden van de kouseband af.
- Snijd de snijbonen in ruitvorm.
- Blancheer de kouseband, snijbonen, edamame en sperziebonen kort in kokend water.
- Meng de geblancheerde kouseband en edamame met knoflook en de helft van de aleppo peper. Grill ze tot er mooie grillstrepen op zitten en draai ze om.
- Rooster de pijnboompitten en plet ze grof of gebruik een vijzel.
- Meng de pijnboompitten met de resterende olijfolie, aleppo peper en citroenpasta om een dressing te maken.
- Meng de dressing met de kouseband en edamame, voeg daarna de sperziebonen en snijbonen toe.
- Voeg de zoete aardappel toe aan de salade.
- Garneer de salade met de erwten- en aspergescheuten, bonenkruid en salad peas.
- Strooi wat extra aleppo peper over de salade als laatste touch.