Door: Kenny van Dijk
00:20
€ 3,69 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Dit recept is geschreven door onze culinaire adviseur Kenny van Dijk. Met de Alpha-Tool van Pol Grootswagers kan Kenny laten zien dat dit plantaardige gerecht volwaardig is aan eiwitten. Met deze tool breng je namelijk de eiwitkwaliteit van een maaltijd in kaart: het houdt rekening met de aminozuursamenstelling, verteerbaarheid en combinaties van eiwitbronnen die elkaar aanvullen. Dit recept heeft dus een hoge eiwitkwaliteit, oftewel, eiwitten die alle aminozuren bevatten. Dit plantaardige recept is daarom uiterst geschikt voor in de zorg.
Let op: deze foto is ter illustratie en niet een exact voorbeeld van dit gerecht.
Ingrediënten voor 1 personen
- 1 st volkoren tortilla wrap extra large
- 70 gr zilvervliesrijst
- 20 ml tomatenpuree
- 20 gr maiskorrels
- 50 gr rode kidneybonen
- 40 gr avocado pulp
- 30 gr boerenkool porties
- 40 gr cashewnoten (bio)
- 30 gr edelgistvlokken
- 50 gr spinazie
- 5 gr knorr 1-2-3 groenten
- 10 gr uien middel
- 5 gr knoflook (grof gehakt)
- 5 gr komijn gemalen
- 2 gr chilipoeder
Bereiding
- Wel de cashew noten in kokend water en laat uitlekken.
- Kook de rijst en laat even uitdampen.
- Snipper de ui en fruit aan met de knoflook en de tomatenpuree.
- Voeg de bonen toe en bak goed aan.
- Voeg de komijn, chilipoeder en bouillonpoeder toe.
- Voeg de rijst, mais en boerenkool toe aan de bonen en bak goed aan.
- Blender de uitgelekte cashewnoten met de edelgistvlokken en avocado tot een romige spread (voeg eventueel water toe om glad te krijgen).
- Smeer de tortilla in met de spread, leg hier de spinazie op en daarna het rijst-bonen mengsel.
- Rol de tortilla op als een burrito en grill of bak deze kort.