Door: Martin Ambachtsheer
00:30
€ 3,42 p.p.
Vlees en vis in één gerecht: surf ’n turf. Deze variant barst van de exotische smaakmakers: knoflook, ui, ketjap, komijnzaad, ketoembar en laos. Bereid met je eigen verse kruidenmix of gebruik een kant-en-klare nasi-mix. Lekker als hoofdgerecht, maar ook zeer geschikt als tussendoortje voor de gezonde trek in de middag. Tip: de smaak van zeevruchten is vaak subtiel, terwijl die van vlees veel meer overheerst. Wees daarom wat zuiniger met het vlees.
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gram mie
- 400 gram garnalen
- 400 gram kipdijfilet
- 150 gram ui
- 20 ml ketjap
- 10 gram knoflook
- 120 gram bosui
- 300 gram shiitake
- 250 gram paprika rood
- 250 gram paprika groen
- 60 ml teriyaki saus
- 5 gram sambal
- zonnebloemolie
Bereiding
1. Zet een pan op met wat water en kook de mie. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
2. Snijd de kip in blokjes en marineer in de ketjap. Zorg dat de garnalen zijn ontdooid.
3. Snijd de ui fijn en snipper de knoflook.
4. Snijd de paprika in blokjes en de shiitake in plakjes.
5. Spoel de mie af met lauw water en laat uitlekken.
6. Zet een grote wok op het vuur en verhit de zonnebloemolie.
7. Bak de kip goudbruin.
8. Voeg vervolgens de ui, knoflook en sambal toe en bak mee.
9. Voeg hierna de paprika en shiitake toe en laat ze samen met alle ingrediënten lekker meebakken.
10. Bak als laatste de garnalen mee.
11. Voeg de teriyaki saus toe en meng door de rest van de ingrediënten.
12. Proef het gerecht en serveer op een mooi bord.