Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Mosterd-pompoensoep met krokante worst

Mosterd-pompoensoep met krokante worst

Door: Kenny van Dijk

00:15

€ 2,65 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Groningen is de bakermat van de mosterdteelt. Hier komt de grove Marne mosterd vandaan; een ideale basis voor de lekkerste soepen. Deze mosterd-pompoensoep wordt extra op smaak gebracht met gefermenteerde mosterdzaadjes en basilicum cress. Bak de Groninger saucijsjes krokant in de pan en voeg die toe aan de soep voor een smaakvolle bite.  


Ingrediënten voor 8 personen

  • 500 ml pompoencrème
  • 400 ml kookroom 20% vet
  • 60 gr groentebouillon
  • 40 gr mosterd (grof)
  • 400 gr Groninger saucijs
  • 40 gr mosterdzaad gefermenteerd
  • 0,5 dj basil cress
  • 50 gr aardappelzetmeel
  • 800 gr pain d'antan rosette meerzaden 
    Bestel bij Bidfood

    Bereiding

    1. Haal het vlees uit de worstjes en bak ze krokant.
    2. Bak het brood af.
    3. Fruit de mosterd in een brede pan.
    4. Giet af met 1 liter water en voeg de kookroom en pompoencrême toe.
    5. Bind af met de aardappelzetmeel.
    6. Schep de soep in een plat diep bord, leg de uitgebakken worst erin.
    7. Garneer met de gefermenteerde mosterd en de basil cress. 

    Toevoegen aan weekmenu

    Weekmenu samenstellen

    Beoordeel dit artikel

    Deel dit artikel

    Wil je ons volgen?

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief
    • Over Served
    • Privacy disclaimer
    • Contact
    Bidfood
    Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl