Door: Kenny van Dijk
00:15
€ 2,65 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Groningen is de bakermat van de mosterdteelt. Hier komt de grove Marne mosterd vandaan; een ideale basis voor de lekkerste soepen. Deze mosterd-pompoensoep wordt extra op smaak gebracht met gefermenteerde mosterdzaadjes en basilicum cress. Bak de Groninger saucijsjes krokant in de pan en voeg die toe aan de soep voor een smaakvolle bite.
Ingrediënten voor 8 personen
- 500 ml pompoencrème
- 400 ml kookroom 20% vet
- 60 gr groentebouillon
- 40 gr mosterd (grof)
- 400 gr Groninger saucijs
- 40 gr mosterdzaad gefermenteerd
- 0,5 dj basil cress
- 50 gr aardappelzetmeel
- 800 gr pain d'antan rosette meerzaden
Bereiding
- Haal het vlees uit de worstjes en bak ze krokant.
- Bak het brood af.
- Fruit de mosterd in een brede pan.
- Giet af met 1 liter water en voeg de kookroom en pompoencrême toe.
- Bind af met de aardappelzetmeel.
- Schep de soep in een plat diep bord, leg de uitgebakken worst erin.
- Garneer met de gefermenteerde mosterd en de basil cress.