Door: Martin Ambachtsheer
00:25
€ 1,04 p.p.
Verras je cliënten met deze Indonesische klassieker. Dit rijstgerecht met kip en groenten komt het beste tot zijn recht met een gebakken eitje, zelfgemaakte zoetzure komkommer, satésaus en kroepoek. Een rijsttafel die al binnen een half uurtje op tafel staat.
Ingrediënten voor 8 personen
- 600 gram rijst
- 800 gram nasi groenten
- 400 ml satésaus
- 8 eieren
- 600 gram komkommer
- 25 ml sushi azijn
- 40 gram nasi kruiden
- 800 gram gemarineerde kip
- kroepoek
- olijfolie
Bereiding
1. Kook de rijst gaar in water voor ongeveer 8-10 minuten.
2. Snijd de komkommer in dunne plakjes en marineer deze in sushi azijn.
3. Zet een wok of koekenpan op het vuur en giet hier wat olijfolie in.
4. Snijd de kip in dunne reepjes en bak deze gaar in ongeveer 6-7 minuten.
5. Meng vervolgens de nasi kruiden en groenten door de kip en bak deze nog 2-3 minuten mee.
6. Giet de rijst af en schud deze even op zodat de korrel mooi droog is.
7. Meng deze vervolgens met de kip en groenten.
8. Warm wat satésaus op in een klein steelpannetje.
9. Breng de nasi op smaak met bijv. ketjap, sambal, peper en zout.
10. Bak intussen de eieren en serveer deze bij de nasi, zoetzure komkommer en satésaus.
11. Maak het nasi gerecht af met kroepoek, kentang of casave.