Door: Kenny van Dijk
00:10
00:45
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Heb jij overrijpe bananen in je fruitmand? Geen paniek: wij hebben een makkelijk gerecht voor een voedzaam bananenbrood. Je hoeft maar 10 minuten in de keuken te staan, want de oven doet de rest. Heerlijk als traktatie of tussendoortje met wat dadelpasta en gehakte walnoten. Zo hoef je nooit meer je overrijpe bananen weg te gooien.
Ingrediënten voor 10 personen
- 50 gr dadelpasta
- 20 gr gepelde walnoten
- 4 st overrijpe bananen
- 2 gr gember djahe gemalen
- 180 gr volkorenmeel
- 5 gr bakpoeder
- 125 ml zonnebloemolie
- 5 gr gemalen kaneel
- 100 ml esdoornsiroop
- zonnebloemolie
- kaneelpoeder
- ahornsiroop
- snufje zout
Bereiding
- Blend de overrijpe bananen (houd een halve apart) met 125 ml zonnebloemolie, 5 gram kaneel, gember djahe en ahornsiroop.
- Voeg de bloem, bakpoeder en het zout toe en meng het door het bananenmengsel.
- Leg een bakpapier in het cakeblik en laat deze over de rand uitsteken.
- Giet het beslag op het bakpapier in het blik.
- Snijd de overige halve banaan in de lengte door en leg deze bovenop het beslag.
- Bak het bananenbrood in 35 tot 45 min goudbruin op 170 graden.
- Snijd het afgekoelde bananenbrood in plakken. Besmeer het brood met de dadelpasta en garneer met wat gehakte walnoten.
Tip: Wil je extra noten toevoegen aan het brood zelf? Voeg extra noten toe bij stap 2.