Door: Kenny van Dijk
00:10
€ 1,53 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Tip van de redactie: wanneer je kleine hoeveelheden over hebt van het bereiden van maaltijden of lunches, gebruik deze rest producten dan voor een rijke salade. Deze salade met reepjes king oyster verleent zich bijvoorbeeld uitstekend als smaakvolle salade voor op brood of als bijgerecht. En via de winterpeen en spitskool krijg je meteen goede voedingsstoffen binnen. Ideaal toch?
Ingrediënten voor 8 personen
- 500 gr king oyster (eryngi)
- 100 gr fijne spitskool
- 100 gr winterpeen julienne
- 50 gr soja yoghurt
- 50 gr vegan mayonaise
- 20 gr shawarma spice blend
- zonnebloemolie
Bereiding
- Snijd reepjes van de king oyster.
- Bak de king oyster in een beetje vet tot deze licht bruin kleurt (je kan het vet/olie van een dag eerder gebruiken).
- Voeg de shawarma kruiden toe aan de kingoyster en bak de king oyster verder. Laat even afkoelen na het bakken.
- Meng de shawarma (koud) met de vegan mayonaise, soja yoghurt, winterpeen en spitskool.
- Beleg het broodje of voeg de salade toe aan een maaltijd en serveer!