No waste crèmesoep

No waste crèmesoep

Door: Kenny van Dijk

00:20

€ 0,96 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Iedereen heeft na het koken soms wat rest producten van groenten over. Vaak kan je deze nog gebruiken, bijvoorbeeld door de soep! Met 1.5 kg aan rest groente kan je makkelijk een smaakvolle soep maken voor 8 personen. Voor dit recept kun je gebruik maken van de steel van een broccoli, het groene deel van een prei en wat rauwe spinazie.  Zo heb je minder verspilling én minder boodschappen nodig. 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1000 ml sojaroom
  • 400 gr broccoli
  • 400 gr prei
  • 300 gr gewassen spinazie 
  • 30 gr blanke maizena 
  • 40 gr groentebouillon
  • 10 gr grof gehakte knoflook
  • witte peper

Bereiding

  1. Was het groene gedeelte van de prei goed met water en snijd dit deel in kleine stukken.
  2. Snijd de stam van de broccoli in kleine stukken.
  3. Snijd de knoflook fijn en fruit de knoflook aan in een pan. Voeg de broccoli steel stukken toe aan de knoflook en bak zachtjes mee.
  4. Voeg de prei en 1 liter water met de groentebouillon toe.Stoof de prei en broccoli gaar. 
  5. Pureer de prei en broccoli; voeg tijdens het pureren de spinazie rauw toe.
  6. Kook de sojaroom met 500 ml water en bind deze af met de maizena.
  7. Meng de room met de groente puree en laat het geheel even verwarmen.
  8. Breng de soep op smaak met witte peper en eventueel wat zout. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel