Door: Kenny van Dijk
00:05
00:25
€ 1,41 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Voorkom verspilling en bereid op zondag een volle minestronesoep met gezeefde tomaten en de leftovers van afgelopen week. Inclusief pasta en jouw lekkerste restgroenten; van linzen tot wortel en spinazie. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook lekker én gezond.
Ingrediënten voor 8 personen
- 200 gr fusilli spelt
- 400 gr edamame bonen gepeld
- 250 gr paprikareepjes
- 400 gr bruine linzen
- 100 gr winterpeen julienne
- 40 gr erbe italiano (groene kruidenmix)
- 500 ml gezeefde tomaten
- 40 gr kappertjes capotes
- 200 gr ratatouille
- 200 gr spinazie gewassen
- 100 gr uien
- grof gehakte knoflook
- gerookte paprikapoeder
Bereiding
- Snipper de uien. Fruit de uien en knoflook aan in een ruime pan en voeg de italiaanse kruidenmix toe.
- Schenk de gezeefde tomaten en 2 liter water bij de uien en knoflook.
- Voeg de paprikareepjes, fusili, bruine linzen, winterpeen, ratatouille en groente bouillon toe en kook het geheel voor 15 minuten.
- Voeg na de 15 minuten de edamame bonen, de kappertjes en de spinazie toe aan het geheel.
- Serveer de soep in een kom en garneer de soep met wat kruiden die je eventueel nog in de koelkast hebt liggen.