'No waste' minestronesoep

'No waste' minestronesoep

Door: Kenny van Dijk

00:05

00:25

€ 1,41 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Voorkom verspilling en bereid op zondag een volle minestronesoep met gezeefde tomaten en de leftovers van afgelopen week. Inclusief pasta en jouw lekkerste restgroenten; van linzen tot wortel en spinazie. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook lekker én gezond.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 200 gr fusilli spelt
  • 400 gr edamame bonen gepeld
  • 250 gr paprikareepjes
  • 400 gr bruine linzen
  • 100 gr winterpeen julienne
  • 40 gr erbe italiano (groene kruidenmix)
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 40 gr kappertjes capotes
  • 200 gr ratatouille
  • 200 gr spinazie gewassen
  • 100 gr uien 
  • grof gehakte knoflook
  • gerookte paprikapoeder

Bereiding

  1. Snipper de uien. Fruit de uien en knoflook aan in een ruime pan en voeg de italiaanse kruidenmix toe.
  2. Schenk de gezeefde tomaten en 2 liter water bij de uien en knoflook.
  3. Voeg de paprikareepjes, fusili, bruine linzen, winterpeen, ratatouille en groente bouillon toe en kook het geheel voor 15 minuten.
  4. Voeg na de 15 minuten de edamame bonen, de kappertjes en de spinazie toe aan het geheel.
  5. Serveer de soep in een kom en garneer de soep met wat kruiden die je eventueel nog in de koelkast hebt liggen.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel