Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Okra roerbak met rode peper, tamarinde en tempeh

Okra roerbak met rode peper, tamarinde en tempeh

Door: Kenny van Dijk

00:10

€ 3,25 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze woeste roerbak combineert de exotische aantrekkingskracht van okra en tamarinde met de vurige charme van rode peper. De chilipeper verhoogt je hartslag en lichaamstemperatuur met een thermogeen effect en zet je zintuigen op scherp.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 200 gr okra
  • 1 st rode pepers 
  • 200 gr edamame bonen (gepeld)
  • 2 st komkommer 
  • 80 gr tamarinde
  • 720 gr tempeh
  • 720 gr soba noedels
  • 400 gr wortelschijven 
  • 20 ml sojasaus (minder zout)
  • 20 gr knoflook (grof gehakt)
  • 40 gr bosuitjes
  • 40 gr cashewnoten (ongezout)
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Scheur de tempeh in blokjes en bak deze krokant in de pan met zonnebloemolie, oven of frituur.
  2. Kook de noedels gaar en spoel ze koud af.
  3. Snijd de okra schuin doormidden, snijd de zaadlijsten uit de komkommer en snijd schuine repen en snijd de rode peper in smalle ringetjes. 
  4. Wok de wortel samen met de rode peper en de knoflook.
  5. Voeg de komkommer, okra, tempeh en sojabonen toe en bak mee.
  6. Voeg de sojasaus en tamarinde toe en breng aan de kook.
  7. Warm de noedels op in de pan en meng goed door.
  8. Garneer met vers gesneden bosuitjes en cashew noten.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl