Door: Frank Broenink
00:40
00:10
€ 0,88 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Velen zijn gek op een warme stamppot in het najaar. Houd het klassiek en simpel, en ga voor een snelle stamppot van ijsbergsla met een lekker stukje vlees.
Dit recept is gepresenteerd op het Served event "Feestelijk najaar" in oktober 2022.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1500 gr aardappelpuree farm mash
- 2 st ijsbergsla
- 20 gr sambalsaus mild
- 45 gr wild aroma
- Gehakt of vega balletjes naar keuze
- olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven op 120 graden. Leg een balletje in een gastronoom bak en zet het in de oven. Zorg ervoor dat de kerntemperatuur van het vlees 62 graden is.
- Doe de aardappelpuree in een bak en verwarm de puree in een steamer in ongeveer 30 minuten.
- Snijd de ijsbergsla in repen en snijd de repen doormidden.
- Verwarm een beetje olijfolie met de ijsbergsla in een pan.
- Voeg aan de ijsbergsla een beetje sambalsaus toe.
- Meng de aardappelpuree door de sla met sambalsaus.
- Als de balletjes gaar zijn, leg ze dan even in de saus (wild aroma).
- Leg de stamppot op een bord, leg daar een balletje naast.
- Optioneel: maak een kuiltje in de stamppot voor de jus.