Orzo met pompoen

Orzo met pompoen

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 1,81 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Qua uiterlijk vergelijkbaar met de welbekende rijstkorrel wordt orzo ook wel gebruikt voor een rijst- of risottogerecht. In werkelijkheid is het een gedroogde pastasoort, die perfect combineert met pompoen. Samen met kookroom maakt u er een heerlijk romig geheel van.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram orzo
  • 200 gram ui
  • 10 gram knoflook
  • 1000 gram pompoen
  • 8 gram peterselie
  • 400 ml kookroom
  • 20 gram groentebouillon
  • 40 ml olijfolie

Bereiding

1. Zet een pan met water op en wat zout.

2. Snipper de ui en hak de knoflook en de peterselie.

3. Zet een pan op het vuur en verhit de olijfolie.

4. Fruit de knoflook en ui.

5. Kook de orzo gaar.

6. Voeg de pompoen toe aan de uien en fruit deze mee.

7. Doe een deksel op de pan en stoof de pompen ongeveer 20 min gaar. Eventueel met een klein beetje water.

8. Voeg na 20 minuten de room toe aan de pompoen en breng op smaak met peper, zout en groentebouillonpoeder.

9. Giet de orzo af en laat deze kort droog stomen.

10. Schep de orzo op een bord met hier de pompoen overheen.

11. Garneer af met peterselie.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel