Oud-Hollandse traybake

Oud-Hollandse traybake

Door: Kenny van Dijk

00:05

00:45

€ 1,97 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

De trendy traybake is een bakplaat vol smaak, super simpel te bereiden en lekker veelzijdig. Geschikt voor oneindig veel smaakmakers; van vlees, vis en gevogelte tot pasta, kruiden en groenten. Deze oud-Hollandse traybake bestaat uit boerenkool, bloemkool, spruitjes, krieltjes en mini-gehaktballen. Erg lekker met een yoghurtnootmuskaatsaus!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 400 gr boerenkool porties
  • 400 gr bloemkoolroosjes
  • 400 gr parijse wortelen
  • 400 gr spruitjes
  • 1200 gr kriel met schil 
  • 800 gr mini gehaktballetjes 
  • 5 gr gemalen komijn 
  • 80 gr yoghurt Griekse stijl
  • 20 ml bakboter

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng Griekse stijl yoghurt met gemalen nootmuskaat, zout en peper naar smaak in een kom.
  3. Verdeel de boerenkool, bloemkoolroosjes, Parijse wortelen, spruitjes, krieltjes en gehaktballetjes over een grote bakplaat.
  4. Besprenkel vloeibare bakboter over de bakplaat en meng alles goed door elkaar.
  5. Bak de traybake in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot de groenten gaar zijn.
  6. Serveer de schotel warm uit de oven met de yoghurtsaus apart er bij.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel