Door: Kenny van Dijk
00:05
00:45
€ 1,97 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
De trendy traybake is een bakplaat vol smaak, super simpel te bereiden en lekker veelzijdig. Geschikt voor oneindig veel smaakmakers; van vlees, vis en gevogelte tot pasta, kruiden en groenten. Deze oud-Hollandse traybake bestaat uit boerenkool, bloemkool, spruitjes, krieltjes en mini-gehaktballen. Erg lekker met een yoghurtnootmuskaatsaus!
Ingrediënten voor 8 personen
- 400 gr boerenkool porties
- 400 gr bloemkoolroosjes
- 400 gr parijse wortelen
- 400 gr spruitjes
- 1200 gr kriel met schil
- 800 gr mini gehaktballetjes
- 5 gr gemalen komijn
- 80 gr yoghurt Griekse stijl
- 20 ml bakboter
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng Griekse stijl yoghurt met gemalen nootmuskaat, zout en peper naar smaak in een kom.
- Verdeel de boerenkool, bloemkoolroosjes, Parijse wortelen, spruitjes, krieltjes en gehaktballetjes over een grote bakplaat.
- Besprenkel vloeibare bakboter over de bakplaat en meng alles goed door elkaar.
- Bak de traybake in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot de groenten gaar zijn.
- Serveer de schotel warm uit de oven met de yoghurtsaus apart er bij.