Door: Kenny van Dijk
00:10
00:00
€ 0,76 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Oudewijvenkoek, of 'Olwief', is een soort ontbijtkoek met anijssmaak. Erg lekker voor bij de koffie of het ontbijt. Je kunt er zelfs wentelteefjes van maken, waarmee je de koek voorziet van een zoete smaaktwist. Haal gewone ontbijtkoek door een mengsel van amandelmeel, sojadrink, esdoornsiroop en gestampt venkelzaad (voor de anijssmaak). Bak de koek hierna af in de pan en serveer jouw wentelteefjes met kwark en bosvruchten.
Ingrediënten voor 8 personen
- 400 gr volkoren ontbijtkoek (gesneden)
- 4 gr venkelzaad
- 200 ml sojadrink
- 40 gr amandelmeel
- 40 gr volkorenmeel
- 10 ml esdoornsiroop
- 400 gr kwark naturel (plantaardig)
- 80 gr bosvruchten
Bereiding
- Stamp of vijzel de venkelzaad.
- Meng de amandelmeel en volkorenmeel met sojadrink, esdoornsiroop en de venkelzaad.
- Haal de ontbijtkoek door het mengsel.
- Bak de ontbijtkoek in de pan.
- Schep de kwark en de bosvruchten op de warme wentelteefjes.
- Serveer met een scheutje esdoornsiroop.