Door: Kenny van Dijk
00:15
00:30
€ 3,37 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
De ovenschotel is een klassieker in de zorg. Eenvoudig qua bereiding, plus rijk van smaak én geur. Dat geldt zeker voor deze schotel van laagjes fusili met spinazie en courgette met serranoham. Sluit af met een bovenlaag van roombrie, tomaat en amandelschaafsel en bak het geheel binnen dertig minuten gaar.
Ingrediënten voor 8 personen
- 3 st courgette
- 240 gr roombrie
- 800 gr bladspinazie
- 400 ml kookroom
- 15 gr groentebouillon
- 400 gr serranoham
- 400 gr fusilli (glutenvrij)
- 80 gr amandelschaafsel
- 400 gr tomaten
Bereiding
- Kook de fusilli al dente volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de courgette in dunne lange stroken. Gebruik eventueel een kaasschaaf of mandoline.
- Meng de kookroom met de groentebouillon en verwarm hierin de spinazie.
- Meng de fusilli door de spinazie en bedek de eerste laag in een ovenschaal met dit mengsel.
- Maak met de courgette en seranoham een nieuwe laag. Herhaal dit voor een tweede laag.
- Snijd de brie in plakken en snijd de tomaat in partjes.
- Leg de brie en tomaat bovenop de groentelagen.
- Strooi als laatste het amandelschaafsel over het gerecht.
- Bak de ovenschotel afgedekt met aluminiumfolie gedurende 20 minuten. Verwijder de aluminiumfolie en zet terug in de oven voor 10 minuten.