Paasquiche

Paasquiche

Door: Martin Ambachtsheer

00:25

00:35

€ 2,45 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze hartige open taart is een pronkstuk op tafel. Goedgevuld met groenten, kaas en eieren het ultieme gerecht om van samen van te genieten. Serveer direct uit de oven als hij nog lekker warm en knapperig is. En blijft er een stuk over? Niet getreurd, ook koud smaken de restjes goed!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 10 plakken bladerdeeg
  • 1 kilo bloemkool
  • 8 gram kerrie
  • 8 stuks eieren
  • 250 gram crème fraiche
  • 50 gram uien
  • 400 gram spekreepjes
  • 400 gram kaas
  • 10 gram bieslook


    Bereiding

    1. Zet de oven aan op 200 graden en leg de plakjes bladerdeeg uit om te ontdooien.

    2. Snipper de ui, snijd de bloemkool in kleine roosjes en de bieslook in ringetjes.

    3. Zet een wok of koekenpan op het vuur en bak hier de spek in.

    4. Voeg na een minuut of 3-4 de uien en de bloemkool toe.

    5. Bak deze een minuut of 5 en voeg dan kerrie, peper en zout toe.

    6. Meng intussen de eieren met de crème fraiche en wat peper en zout.

    7. Bekleed een springvorm met bakpapier en vervolgens met het bladerdeeg.

    8. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.op de bodem van de springvorm. Dit voorkomt dat de bodem omhoog komt tijdens het bakken.

    9. Meng wat bieslook door het bloemkoolmengsel en verdeel het vervolgens over de met bladerdeeg beklede springvorm.

    10. Giet de eieren er vervolgens overheen en verdeel de kaas over de quiche.

    11. Bak de quiche vervolgens in 35-40 min af.

    12. Laat even afkoelen en eet smakelijk!

    Toevoegen aan weekmenu

    Weekmenu samenstellen

    Beoordeel dit artikel

    Deel dit artikel

    Gerelateerde artikelen