Paddenstoelenragout: tortelline al funghi

Paddenstoelenragout: tortelline al funghi

Door: Martin Ambachtsheer

00:40

€ 2,55 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

De paddenstoel is de herfstgroente bij uitstek. Deze gezonde smaakversterker met zachte bite is een fijne aanvulling voor uw groentegerecht. Zoals een romige ragout met paddenstoelen en tijm. Verrukkelijk gecombineerd met tortellini: een pasta die gemaakt is voor de herfst.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram paddenstoelenmix
  • 90 gram boter
  • 70 gram bloem
  • 10 gram paddenstoelenbouillon
  • 200 ml crème fraiche
  • 100 gram rode ui
  • 10 gram knoflook
  • 3 gram tijm
  • 8 gram peterselie
  • 600 gram tortellini
  • 4 gram bites
  • 4 gram tahoon cress


Bereiding

1. Zet de frituurpan aan.

2. Zet een pan met water op het vuur en breng deze aan de kook.

3. Snipper intussen de rode ui en hak de knoflook fijn.

4. In een pan de boter smelten.

5. Smelt de boter in een pan.

6. Fruit de ui en knoflook in de lichtbruine boter voor 2 minuten. 

7. Voeg hierna de paddenstoelenmix en tijm toe en bak mee.

8. Voeg na een minuut of 5 gelijkmatig de bloem toe roer goed door. 

9. Bak de bloem even mee zodat deze gaart. 

10. Voeg vervolgens de paddenstoelenbouillon toe terwijl u het mengsel goed doorroert

11. Door het mengsel goed te roeren terwijl deze langzaam aan de kook komt zorgt u ervoor dat de bloem zich aan het vocht gaat binden.

12. Kook vervolgens de tortellini gaar.

13. Frituur de kroepoek en laat deze op wat keukenrol uitlekken.

14. Giet de tortellini af.

15. Breng de paddenstoelensaus op smaak en roer de peterselie en crème fraiche er doorheen.

16. Schep de tortellini op een bord en schep hier wat van de paddenstoelensaus overheen.

17. Maak het gerecht af met de kroepoek en cress garnering.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel