Door: Martin Ambachtsheer
00:20
00:50
€ 2,35 p.p.
Hét gerecht uit Valencia, met rijst als basis is bij een ieder geliefd. In deze versie garen we kippendij, mosselen en garnalen even mee in de pan met de tomatenblokjes, kippenbouillon en kruiden. Lekker fris met een schijfje citroen!
Ingrediënten voor 8 personen
- 600 gram paella rijst
- 150 gram uien
- 500 gram kippendij
- 1 kilo mosselen
- 400 gram garnalen
- 250 gram paprika
- 400 gram doperwten
- 10 gram peterselie
- 30 gram kippenbouillon
- 300 gram tomatenblokjes
- 2 gram kurkuma
- 10 gram knoflook
- 2 liter water
- paprikapoeder
- 1 citroen
- peper
- zout
Bereiding
1. Snijd de uien en paprika in blokjes.
2. Hak de knoflook en de peterselie fijn.
3. Maak de bouillon van water en bouillonpoeder.
4. Snijd de kip in stukjes.
5. Zet een grote pan op het vuur met olijfolie.
6. Bak hier de kip goud bruin in en voeg de garnalen toe. Bak deze aan en haal dan beiden uit de pan.
7. Fruit de uien, paprika en de knoflook in het bakvet van de kip en garnalen.
8. Voeg de paella rijst toe en fruit deze tot alle rijst glazig is.
9. Voeg vervolgens de kurkuma en de paprikapoeder toe en fruit deze mee.
10. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe en giet het grootste gedeelte van de bouillon erop.
11. Roer het geheel goed door elkaar en voeg de doperwten toe.
12. Verdeel de mosselen, kip en garnalen en gaar de paella een minuut of 50.
13. Controleer of de paella gaar is en niet te droog. Voeg eventueel het laatste beetje bouillon toe.
14. Roer regelmatig voorzichtig door en voeg als laatste de citroensap en wat peper en zout door het gerecht.