Door: Martin Ambachtsheer
00:25
€ 0,83 p.p.
Het geheim van luchtige, dikke Amerikaanse pancakes? Dat zijn de ingrediënten karnemelk en zelfrijzend bakmeel (of bloem met bakpoeder). Anders dan Hollandse pannenkoeken zul je direct merken dat het beslag voor deze pancakes voller is en snel luchtbellen vertoont tijdens het bakken. Dat is precies hoe het hoort! Serveer ze voor het ontbijt, de lunch of als bijzonder tussendoortje.
Ingrediënten voor 8 personen
- 600 ml karnemelk
- 3 stuks eieren
- 20 gram bakpoeder
- 400 gram bloem
- 200 ml karamelsaus
- 4 stuks banaan
- 100 gram pinda's
- 15 gram vanillesuiker
- 60 ml olijfolie
Bereiding
1. Meng bloem en bakpoeder met karnemelk.
2. Voeg zout, vanillesuiker en eieren toe en klop dit tot een glad beslag.
3. Zet een koekenpan op het vuur met olie en eventueel een serveerring.
4. Bak vervolgens op laag vuur de pancakes.
5. Snijd ondertussen de bananen in dunne plakjes.
6. Stapel de pancakes op elkaar met ertussen de karamelsaus, banaan en de pinda's.
7. Bestrooi de pancakes eventueel na met poedersuiker.