Pani puri met pulled chicken

Pani puri met pulled chicken

Door: Frank Broenink

00:15

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze populaire snack is een veelgegeten hapje in de straten van India. Je eet het als ontbijt, snack of lichte maaltijd. Pani puri betekent letterlijk water in gefrituurd brood: het is een gefrituurd balletje gevuld met hartige ingrediënten en wordt vaak gedipt in een waterige saus. In dit geval volstaat de complete vulling van pulled chicken en doperwtenpuree: hartig, romig en vól smaak.


Ingrediënten voor 10 personen

  • 400 gr pulled hot chicken
  • 200 gr doperwten puree
  • 40 gr bosui gesneden 3mm
  • 4 gr chilidraadjes
  • 200 gr pani puri

Bereiding

1. Bak de pani puri in een frituurpan. Zo krijg je mooie rondje 'balletjes'.

2. Verwarm de doperwtenpuree licht en doe dit ook met de pulled chicken.

3. Breng de pulled chicken op smaak met sambal en eventueel wat ketjap.

4. Doe de pulled chicken in een spuitzak en vul de pani puri eerst met pulled chicken. Vul dan af met de doperwtenpuree.

5. Garneer af met peperdraden en bosui.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen