Panna cotta met granaatappel

Panna cotta met granaatappel

Door: Martin Ambachtsheer

00:05

04:00

€ 0,95 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Hét nagerecht uit Italië: panna cotta. Letterlijk gekookte room die na opstijven opgediend kan worden. Lekker in combinatie met rood fruit zoals granaatappelpitjes. Deze bijpassende saus is kant-en-klaar en ook de room zelf is klaar voor gebruik. Het enige moeilijke aan dit recept is de wachttijd van 4 uur. Maar je geduld wordt beloond met dit verrassende toetje!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 pak panna cotta mix
  • 1 granaatappel
  • 30 ml granaatappelsaus 
  • 80 gram munt
  • 8 stuks mini weckpotje (bestel ze hier)


Bereiding

1. Open de panna cotta mix en giet de inhoud in een pannetje.

2. Breng vervolgens naar 65 graden.

3. Verdeel de warme panna cotta over de weckpotjes of schaaltjes.

4. Laat ze 4 uur opstijven in de koeling.

5. Verdeel vervolgens de granaatappelpitjes en de saus over de weckpotjes of schaaltjes.

6. Voeg als laatste een takje munt toe. Gebruik bij voorkeur de topjes: deze zijn vaak wat kleiner en uitermate geschikt ter decoratie

Eet smakelijk!

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel