Papillot van zalm

Papillot van zalm

Door: Kenny van Dijk

00:30

00:15

€ 3,4 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Er zijn vele manieren om zalm te bereiden. Voor deze trendy papillot wordt de vis gestoomd in bananenblad, met groene asperges, rode ui, prei en limoen. Steek een prikker door het bananenblad en de zalm om alles bij elkaar te houden. Dien de papillot na het stomen op met gekookte zwarte rijst en botersaus van Jordy's keuken. 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gr zalmfilet 
  • 24 gr salie citroen boter
  • 20 gr bananenblad
  • 400 gr groene asperges 
  • 200 gr fijngesneden prei 
  • 80 gr rode uien 
  • 1,5 st limoen
  • 600 gr rijst 
  • 120 gr blanke botersaus

Bereiding

  1. Kook de rijst in 20 minuten.
  2. Snijd de limoen in dunne plakken. Snijd de rode uien doormidden in de lengte en vervolgens in partjes. 
  3. Was het bananenblad en knip twee rechte kanten om er een mooi pakketje van te vouwen.
  4. Leg de asperges, rode ui en prei op het bananenblad en daarop de zalm.
  5. Verdeel de boter over de zalm en leg daarop de limoen partjes.
  6. Steek een prikker door het bananenblad in de zalm.
  7. Stoom het bananenblad pakketje 10-15 minuten in een stoomoven op 80 graden.
  8. Verwarm de botersaus in een pannetje.
  9. Serveer de rijst met het bananenblad pakketje en de saus. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel