Parelhoen met wintergarnituur

Parelhoen met wintergarnituur

Door: Frank Broenink

00:30

00:20

€ 12,64 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Vleesliefhebbers zien met de feestdagen graag een goed stuk vlees op tafel. Met een parelhoen kan je alle kanten op en daarom is het een geliefd product voor het kerstmenu. De parelhoen supreme van W&G is al gebakken en hoeft enkel te worden opgewarmd; makkelijk en heel snel klaar dus! 

Dit recept is gepresenteerd op het Served event "Feestelijk najaar" in oktober 2022.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1400 gr parelhoender supreme
  • 800 gr gekookte bietenschijfjes
  • 1200 gr kriel geroosterd
  • 800 gr spruiten
  • 800 gr godenspijs
  • 100 ml jus de veau
  • 1 st affilla cress

Bereiding

  1. Blancheer de spruiten in ruim water met een snuf zout.
  2. Verwarm de krieltjes in een pan. 
  3. Zet de parelhoender voor 6 minuten in de oven op 140 graden.
  4. Leg de plakjes biet dakpans gewijs in een baantje op een licht in gevet plateau en laat dit rustig warm worden in de oven.
  5. Leg de parelhoender en alle groentes op een bord.
  6. Garneer af met de jus de veau en affilla cress. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel